La importància del sostre és innegable. Quan el sostre que tens damunt del teu cap ha sofert infiltracions per falta d’aïllament, has de preocupar-te: fins i tot la pluja inofensiva pot provocar greus danys. Aquests poden ser infiltracions que produeixen floridura, fongs i altres espores nocives per a les persones que viuen allí, i problemes més seriosos com a danys estructurals per infiltració o falla de les bigues de suport. Els cursos d’aigua són infinits, si entra per sota de l’arrebossat pot causar danys immediatament visibles:l’inflament i despreniment de l’arrebossat són només alguns dels signes que t’adverteixen que s’ha produït una infiltració. En aquests casos, crida’ns per a obtenir un pressupost gratuït o completa el formulari de pressupost.

Acrobatica et garanteix una solució ràpida als teus problemes d’impermeabilització:gràcies a la corda de seguretat doble no preveiem l’ús de bastides o estructures per a elevar als treballadors, això es tradueix en un lloc que està immediatament llest, sense necessitat de preparació, capaç de realitzar cada procés amb els més alts estàndards de qualitat.

Les fases de la intervenció

Avaluació

Qualsevol intervenció està precedida d’una inspecció gratuïta per part dels nostres tècnics, això és fonamental per a valorar la causa del mal i la millor manera de solucionar-lo. També et servirà per a quantificar realment el treball, perquè tinguis un pressupost gratuït i personalitzat per al teu treball i que sigui clar en cada punt.

En el cas que no es pugui identificar fàcilment la causa que ha produït el mal, és necessària una inspecció precisa en els següents aspectes:

  • Trobar els errors comesos durant l’etapa anterior de col·locació de l’aïllament tèrmic.
  • Pendent del contrapiso (aclarir traducció).
  • Pèrdua d’aigua produïda pels sistemes de l’edifici.

Només amb una avaluació professional serà possible localitzar els punts de penetració de l’aigua, comprendre les causes de la infiltració i definir la intervenció més adequada, que pot ser:

  • Col·locar un nou aïllament damunt de l’anterior.
  • Procedir a retirar l’aïllament antic abans de substituir-lo i col·locar-lo nou.

Si el problema fos causat pel contrapiso (aclarir traducció), podria ser necessari demolir-ho amb la consegüent restauració total.

L’elecció de l’aïllament

Una vegada identificat el problema i la millor manera d’actuar, el nostre tècnic s’encarregarà de proposar-te la solució ideal. De fet, existeixen diferents tipus d’impermeabilitzacions en el mercat, abans de realitzar l’obra és bo conèixer les diferències: des del sistema tradicional amb làmines de membranes bituminoses a la membrana líquida, des del morter cimentós elàstic bicomponent fins a les més innovadores membranes polimèriques sintètiques.. Des d’Acrobatica® les impermeabilitzacions que més es realitzen són amb membrana bituminosa i aquelles amb membrana sintètica HDPE.

Impermeabilització bituminosa

La membrana bituminosa és sens dubte l’opció més habitual en aquesta mena d’intervencions. És un derivat de la destil·lació del petroli, que es presenta en rotllos (generalment fixats en calent amb bufador o amb cola o autoadhesius) o en estat gelatinós. Les membranes bituminoses són molt utilitzades perquè tenen bona resistència mecànica, tenen una llarga vida i la instal·lació és senzilla. A més, també són fàcils de manejar: quan sigui necessari, n’hi ha prou amb superposar una nova membrana per a renovar el revestiment antic.

Impermeabilització amb membrana HDPE

L’abreviatura HDPE identifica una espècie de membranes sintètiques de polietilè d’alta densitat, molt apreciades ja que creen una barrera eficaç contra el pas de la humitat. La raó per la qual les hem triat és simple: es troben entre els productes impermeabilizants més innovadors, ofereixen una llarga vida, excel·lent acompliment en el temps, permeten la difusió del vapor i són resistents a l’esquinçament. Les membranes de HDPE, que són una barrera ideal tant per al vent com per a l’aigua, s’utilitzen sovint en la alcatifa (cal buscar la traducció d’aquest terme tècnic) i en la capa d’aïllament tèrmic del sostre.

El processament

El primer pas és retirar les peces danyades, prèviament identificades amb la inspecció. En caso de que se identifique el problema en el contrapiso, puede ser necesario demolerlo junto con la pavimentación. En cas que s’identifiqui el problema en el contrapiso (aclarir traducció), pot ser necessari demolir-ho juntament amb la pavimentació. Durant aquesta fase, és fonamental parar esment a tots els elements que puguin afectar la impermeabilització de la coberta, per exemple esquerdes, fixacions de baranes, ferratges i juntes.

Només llavors es duu a terme la instal·lació, meticulosament realitzada pels nostres operadors amb l’ús de la tècnica del treball vertical. Gràcies a la tecnologia aplicada podem moure’ns lliurement per l’obra, arribant fins i tot als racons menys accessibles. A més, ens permet completar el treball en poc temps, sense ocasionar molèsties per la instal·lació de bastides o l’ús de plataformes aèries sorolloses per a l’elevació de personal. Els avantatges que brinda Acrobatica® t’estan esperant, crida’ns per a un pressupost gratis.